Kentekenplaten diefstal
12-10-2017
Zowel politie (zie de linkse foto) als de verzekeringen waarschuwen voor kentekenplaat diefstaf. Bij het merendeel van alle voertuigen is de kentekenplaat binnen enkele seconden te verwijderen. Dieven gebruiken die gestolen kentekenplaten tijdens overvallen, ramkraken maar ook voor brandstof diefstal. Ondanks dat die laatste situatie niet zo erg lijkt te zijn, kunnen de gevolgen voor u toch heel vervelend en tijdrovend zijn. Bij steeds meer brandstofstations gaat ingeval van doorrijden zonder te betalen de rekening meteen naar het incassobureau. Als u niet kan bewijzen dat u kenteken op dat moment al gestolen was, door aangifte bij de politie. Dan willen ze toch echt dat u die brandstof met incasso kosten gaat betalen.

Dit alles is eenvoudig te voorkomen door de kentekenplaaten met speciale schroeven vast te laten zetten. Zie de tweede afbeelding. Het aanbrengen van die beveiliging kost slecht 7,50 per kentekenplaat.

Gasfilters niet mogelijk of misschien toch wel ?
05-10-2017
Deze luxe camper was al uitgerust met een Truma Duo control gasdrukregelaar. Truma geeft aan dat er geen enkele garantie wordt verleend op het functioneren van de gasdrukregelaar als niet de juiste gasfilters geinstalleerd zijn. De dealer was dit "vergeten" te melden aan de klant.
De pijl in de eerste foto wijst de gasdrukregelaar aan. Door op de foto te klikken krijgt u een grotere afbeelding te zien.

Vervolgens komt het verweer dat gasfilters niet geinstalleerd kunnen worden in verband met de iets hogere Benegas gasflessen van de klant. Wij laten zien dat ook in dit geval een volledig juiste installatie met gasfilters wel mogelijk is.
In de tweede foto hebben we de gasfilters rood omcirkeld.

Om te kunnen garanderen dat de complete gas installatie vrij van lekkage is, is het belangrijk om minimaal elke twee jaar het gas systeem te laten afperssen met gecertificeerde apparatuur. De klant krijgt het orginele, door de meetapparatuur uitgeprintte meetrapport mee.
In de derde foto ziet u de gasinstallatie aangesloten op onze speciale gastester. Als de installatie wordt goedgekeurd krijgt u een sticker achter op de camper als bewijs dat de gasinstallatie goedgekeurd is. Vooral in Duitsland mogen ze u van de camperplaats laten verwijderen als u niet kan aantonen dat de gasinstallatie goedgekeurd / veilig is.